Ross Brawn nagyon elégedett hangulatba került a Koreai Nagydíj után, a futamon Michael Schumacher negyedik lett, Nico Rosberg pedig akár dobogóra is állhatott volna, ha Mark Webber nem üti ki a versenyből a betonfalról visszapattanva. A Mercedes sokat profitált abból, hogy a verseny megállítása után esős beállításokat alkalmazott az autókon, a munkát a rajtrácson végezték a szerelők.

“Lassan megérkezünk” – mondta Brawn. “Kicsit tovább tartott, mint ahogy előzetesen gondoltuk, de a következő évre kezd minden összeállni.” A Mercedes már hetekkel ezelőtt leállította az idei autó fejlesztését, de ez nem jelenti azt, hogy a csapat nem foglalkozik 2010-zel.

“Egyre jobban értjük az autót, tudjuk, hogyan hozhatunk ki még nagyobb tempót belőle. Lassan minden megfelelően működik, az F-csatorna jó, miénk a legnagyobb egyenesbeli sebesség. Nem változtatunk sokat, csak jobban értjük a beállításokat.”

“Lehet, hogy ez segítség lesz 2011-re. Nem hiszem, hogy mindent egy az egyben lehet alkalmazni jövőre, de sokat tanultunk az elmúlt néhány versenyből.”