Bár két héttel ezelőttig még az sem volt biztos, hogy megrendezik a Koreai Nagydíjat, hiszen a versenypálya csak az utolsó pillanatban készült el Jongamban, a hétvége és a versenyhelyszín összességében pozitív benyomást tett az F1-es szereplőkre.

“Bár az eső nem jött jól a helyszíni nézőknek, valójában több szempontból is feldobta az eseményt. Azt hiszem, végül óriási siker volt. Nagy tömeg volt, nagyszerű a pálya – ugyan még kíván egy kis finomhangolást, de jó helyszín” – mondta a Mercedes főnöke, Ross Brawn.

A mclarenes Martin Whitmarsh egyetértett kollégájával: “Még be kell fejezniük, de a pálya egyáltalán nem rossz. Még nem láttuk a legjobb arcát. A bokszutca be- és kijáratát jövőre valószínűleg módosítják és szerintem a kerékvetőkön is alakítanak, de úgy gondolom, hogy tisztességes pálya lesz.”

Lewis Hamilton szintén dicsérte Jongamot.

“Szerintem nagyszerű munkát végeztek, első nagydíjként pedig egyenesen fantasztikusat. Talán egy kicsit későn indították a versenyt, de a körülmények nem változtak sokat az alatt az egy óra alatt.”

“Tetszik a pálya. Nagyszerű, ritka ez, amikor minden pilótának tetszik. Jó volt látni, hogy mennyi F1-rajongó van Koreában, hogy teli voltak a lelátók, alig várom, hogy jövőre újra lássak itt mindenkit.”