A Red Bull két pilótájának kiesése után Fernando Alonso megnyerte a Koreai Nagydíjat, a győzelemmel pedig a spanyol a világbajnokságban is átvette a vezetést, a ferraris 11 pontos előnyre tett szert Mark Webberrel szemben.

A kiváló eredmény ellenére Alonsóhoz hasonlóan a csapatfőnök, Stefano Domenicali is nyugalomra intett a futam után:

“Most az a dolgunk, hogy nyugodtak maradjunk, koncentráljunk, ne ragadtassuk el magunkat a jó szakasz miatt. Most kell igazán összeszedetten, alázattal dolgozni, a lehető legjobban felkészülni a futamokra, mert a riválisok nagyon-nagyon erősek. Semmilyen hiba nem fér bele, szerintem ezen múlik minden. Felkészültnek, megbízhatónak kell lenni és természetesen hibátlanul kell versenyezni. Ezt mindenkire értem, a mérnökökre, a szerelőkre, Fernandóra és Felipére is” – mondta az olasz.

“Még sok pontot lehet szerezni, és a Red Bull nullázása miatt még a konstruktőri cím is megszerezhető. Nehéz, de még nyitott az is, szóval egészen a legvégéig nem adhatunk fel semmit” – tette hozzá.

Domenicali a korábbi futamokon bukdácsoló Felipe Massát is dicsérte, miután a brazil is dobogóra állt Jongamban.

“Nagyon örülök a nehéz időszak után elért mai sikerének. Örülök, hogy a megfelelő hozzáállással újra beszállt a játékba. Képes volt kezelni a helyzetet, pont erre volt szükségünk.”  

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo szintén arra hívta fel a figyelmet, hogy a lehető legnagyobb összpontosításra van szükség a hajrában.

“Annak örülök a legjobban, hogy megmutattuk, a megfelelő elszántsággal, kemény munkával, nyugodt hozzáállással és győzni akarással a legnehezebb helyzetből is fordítani tudunk. A csapatunk sosem adja fel, ezt megint bizonyítottuk, szóval gratulálok mindenkinek a hibátlan munkához!”

“De most nem szabad elszállnunk, a bajnokság még mindig teljesen nyitott, és tudjuk,hogy erős ellenfeleink vannak. Az utolsó két futamon még jobban kell összpontosítanunk, minden apró részletre oda kell figyelnünk.”