A Koreai Nagydíjon Jenson Button rossz stratégiával és erőtlen versenyzéssel csak a 12. helyet szerezte meg, míg csapattársa, Lewis Hamilton második helyezésével 21 pontnyira közelítette meg az új éllovast, Fernando Alonsót, a címvédő hátránya ellenben 42 pontra nőtt.

A Red Bull főnöke a futam után azt mondta, hogy míg náluk továbbra is szabad marad a verseny, a McLarennél világos, hogyan kellene alakulnia a pilótasorrendnek.

“Hiba lenne kiemelnünk valakit, a stratégiánk ezután is az, hogy mindkét pilótát támogatjuk” – mondta a 220 ponttal második Webberről és a 206 pontos Vettelről Christian Horner. “A McLarennél más a helyzet, nem is kérdés, hiszen már csak 50 pontot lehet szerezni. Persze nem én irányítom a McLarent.”

A McLarent ténylegesen irányító Martin Whitmarsh is véleményezte a rivális csapat helyzetét, magukról pedig azt nyilatkozta, hogy szerinte Hamilton számíthat Button segítségére, az angol tudni fogja, mi a dolga.

“A logika azt diktálja, hogy most már mindent egy lapra kell tenniük, Webberre. De a csapat szíve Vettelért dobog. Volt már elég viszály náluk, nem hiszem, hogy világosan odaállnának valamelyikük mellé.”

“Számunkra egyértelmű a stratégia, igazából semmit sem kell mondanunk a pilótáinknak. Jenson önként ajánlja majd fel a segítségét Hamiltonnak, hiszen tudja, hogy az egész idényben egyenlően kezeltük őt. És persze azt is tudja, hogy már csak csodával győzhetne” – idézte az Auto Motor und Sport Whitmarsht.

Lehetséges azonban, hogy a főnök túl optimista volt Button nagylelkűségével kapcsolatban, ugyanis a címvédő még mindig a saját sikeréért akar hajtani:

“A csapat nem fog megkérni semmire” – mondta a verseny után. “Egészen addig fogok küzdeni, amíg biztosan nem nyerhetek. Ha 2007-ben Kimi hátradőlt volna és úgy lett volna vele, hogy úgysem lehet bajnok, akkor nem is nyert volna”-  utalt a finn hasonló arányú hátrányára Button.  

“Úgy kell néznem, hogy megnyerhetem-e még a címet – világbajnokként az ember nem adhatja fel, amíg van esélye. Nyilván arra is szükségem van, hogy mások ne érjenek célba, ami elég bonyolult, hiszen sokan vannak előttem. De matematikailag még lehetséges, és nem is adom fel, amíg végleg nem lesz esély” – fogadkozott az angol.