Mark Webber pont nélkül fejezte be a Koreai Nagydíjat, a nagy nehezen elindított futamon gyorsan kiesett: túlságosan kiszélesítette az egyik kanyart, a kerékvetőn megcsúszott, a falról visszapattanva pedig még Nico Rosberg versenyét is tönkretette. Webber már a verseny közben nyilatkozott, teljes felelősséget vállalva a balesetért.

“Teljesen az én hibám” – ismerte el az ausztrál. “A 12-es kanyar kijáratánál ráfutottam a kerékvetőre, aztán mintha lassított felvétel lett volna, elment az autó hátulja. Csak magamat okolhatom, ez nem az én napom volt.”

“Nagyon hosszú csúszás volt, azt hittem, el tudom kerülni az ütközést, de nem sikerült. Közel volt a fal, már akkor megsérült az autó, de még Nicóba is belecsapódtam.” Webber szerint semmi sincs veszve, még megnyerheti a világbajnoki címet.

“Még versenyben vagyok. A pozíciók most nem is annyira fontosak, csak a pontok számítanak. Gyorsan változhat a helyzet, ez csak a második kiesésem volt idén, még két verseny előttünk áll. A maximumot fogom nyújtani, mindannyian újra együtt vagyunk, izgalmas lesz a hajrá!”