Michael Schumacher beállította idei legjobb eredményét a Koreai Nagydíjon, a spanyol és török futam után ismét a negyedik helyen zárt. A hétszeres világbajnok eredményéről csak mellékesen beszélt, fontosabbnak tartotta, hogy inkább barátjáról, Sebastian Vettelről szóljon néhány szót.

Miközben Alexander Wurz szerint a Red Bullnál a vb-pontversenyben jobban álló Mark Webberre kellene építeni az utolsó két futamon, Schumacher Vettelt favorizálná. “Szomorú nap ez Sebastian számára” – mondta Schumacher. “Át tudom érezni, milyen lehet most neki, de ilyen a motorsport, a hasonló dolgok hozzátartoznak a versenyzéshez.”

Schumacher szerint a Red Bullnál most nem lenne ekkora baj, ha kezdettől fogva Vettel lett volna az első számú pilóta. “Tíz évvel ezelőtt sokan bolondnak tartottak minket, amiért korán a világbajnokságra kezdtünk gondolni, de a Red Bullnál most bizony kisebb lehetne a pánik, ha Vettelt hamarabb előtérbe tolták volna.”

Schumacher az esőben majdnem régi önmagát idézte. “Esőben mindig adódnak lehetőségek, könnyebb előzni. A biztonsági autós szakasz hosszú türelemjáték volt, csak nyugodtnak kellett maradni. A negyedik helynél több nem volt a versenyben, a második újraindulás után reméltem, hogy az intermediate abroncsokkal esetleg még előrébb léphetek, de Felipe hihetetlen köröket futott előttem, nem volt esélyem utolérni. Figyelnem kellett a gumikra is, nehogy a mögöttem autózó Rubenst támadási pozícióba hozzam.”

Nico Rosberg pont nélkül maradt, miután ütközött Mark Webberrel. “Jól sikerült a rajt, gyorsan elmentem Hamilton mellett” – nyilatkozta Rosberg. “Aztán Webber megpördült, én a rossz oldalt választottam és vége is volt a versenyemnek. Kár, mert akár a dobogó is elérhető lett volna számomra. Katasztrófa. Na jó, nem katasztrófa, csak nagy pech.”

A csapatfőnök Ross Brawn Schumachert dicsérte. “Nagyszerű munkát végzett a csapat, amelyért Michael remek eredménye volt a jutalom” – fogalmazott Brawn. “Hihetetlenül jó versenyt futott, minden lehetőségét kihasználta, okosan vezetett a trükkös körülmények között.”