Koreában, az első biztonsági autós körökben Lewis Hamilton volt az, aki a csapattal folytatott rádióbeszélgetések során folyamatosan jelezte a versenyigazgatóság felé, hogy a maga részéről alkalmasnak tartja a pályát a versenyzésre. Arra lehetett számítani, hogy a mclarenes minden mindegy alapon támadni fog, ehhez képest végig visszafogottan autózott, ami második helyet ért számára. Ha kicsit jobban figyel, akár nyerhetett is volna.

“Ma sok értékes pontot szereztünk” – mondta Hamilton, akinek lemaradása húsz pont az új éllovas Fernando Alonsóval szemben. “Akár még jobb eredményt is elérhettünk volna, de ha megnézzük az utolsó néhány versenyt, még a pontgyűjtésben sem igazán jeleskedtünk.”

“Tökéletesítenünk kell az autót az utolsó két versenyre, az időmérőkön nem jó a tempónk. Készül néhány új alkatrész a gyárban, úgyhogy ez nem is lehetetlen. Nyomjuk tovább, ahogy ma is látható volt, bármi megtörténhet: nem számítottunk arra, hogy két Red Bull is kiesik és ennyire nyílttá válik a bajnokság. Fernando gyors, de elkaphatjuk.”

Hamilton akár első is lehetett volna, de az intermediate abroncsok feltételénél hiába előzte meg a bokszban, biztonsági autós szakasz során Alonsót, az újraindulás után elfékezte magát a célegyenes végén, így Alonso visszavette tőle az akkori második helyet. “Gondjaim voltak a fékekkel, mindkét első kerék blokkolt. Egyébként nagyon-nagyon gyorsak voltunk mindenütt máshol.”

Jenson Button pont nélkül fejezte be a Koreai Nagydíjat, így lényegében kiszállt a versenyfutásból. “Csak nevetni tudok a mai napon, ez egy hisztérikus verseny volt” – fogalmazott Button. “Egyszerűen nem volt tapadásom, az enyém volt a leglassabb autó a pályán. Borzalmas volt. A versenyt egyébként kicsit hamarabb be kellett volna fejezni, túl sötét volt az F1-es autóknak. Óriási mázli kellene, hogy innen nyerjek, én már nem nagyon szólhatok bele ebbe a versenybe.”

Button ezzel a nyilatkozattal tulajdonképpen megadta a felhatalmazást a McLarennek arra, hogy az utolsó két versenyen Hamiltonra koncentrálhasson.