Az előrejelzéseknek megfelelően eső fogadta vasárnap a Forma-1-es mezőnyt Jongamban, a csapadék miatt előbb 10 percet halasztották is a startot, majd a versenyigazgatóság úgy döntött, hogy álló rajt helyett a biztonsági autó mögül indítják a futamot.

A safety car mögött elrajtoltak, de a pálya versenyzésre alkalmatlan volt, három kör után piros zászlóval megszakították a futamot. Annak ellenére, hogy az elmúlt években többször is volt ennél nagyobb eső a versenyeken, Fernando Alonso a csapatrádión azt mondta, hogy sosem vezetett még ilyen rossz körülmények között, Jenson Button pedig azt panaszolta, hogy a víztől még az első kerekeit sem látja.

Az autók a safety car mögött felsorakoztak a rajtrácsra, de pilóták jó része a várakozás alatt visszaszállingózott a bokszutcába.

Ha a körülmények egyáltalán nem javulnak, az első Koreai Nagydíjat le is fújhatják. Mivel két kört már futott a mezőny, a pontok fele kiosztható. A teljes pontokat a táv 75 százaléka, azaz 42 kör megtétele esetén adhatják ki a versenyzőknek.

A futamot helyi idő szerint 16.05-kor újraindították a biztonsági autó mögött, de további halasztásra már nincs is sok lehetőség, hiszen Jongamban 17 órakor sötétedik, könnyen kifuthatnak az időből.