Fernando Alonso Mark Webber és Sebastian Vettel kiesésével győztesként haladt át a célvonalon a kaotikus Koreai Nagydíj végén, a spanyol pedig a világbajnoki küzdelemben is átvette a vezetést, két futammal a vége előtt 11 pontos előnyre tett szert Webberrel szemben, míg Lewis Hamilton 21 pont lemaradással követi a harmadik helyen.

“Nem igazán változott semmi. Az új pontrendszerrel egy futamon is bármi megfordulhat. Ha valaki nulláz, 25 pontot veszít az ellenféllel szemben. Mark és Seb peches volt, de bármi megtörténhet, és még mindig négy-öt esélyes van. A bajnoksághoz az állandó teljesítmény, a dobogós helyezések jelentik a kulcsot. Az elmúlt hét versenyen jól teljesítettünk, de az utolsó kettőn is a győzelemért kell küzdeni, a dobogóra kell jutni.”

“Fantasztikus itt győzni, minden versenyen a győzelem a cél, de nem sikerülhet minden hétvégén. Ez az idény egyik legjobb futama volt számunkra. Mindkét autóval a dobogóra kerülni nagyszerű teljesítmény. Délelőtt már esett, tudtuk, hogy nehéz verseny lesz, de nagyon örülök,hogy megnyertem az első, vizes Koreai Nagydíjat!” – nyilatkozta a futam utáni interjúban a spanyol.

Alonso csapattársa, Massa is elégedett volt, hiszen az Olasz Nagydíj után újra a dobogóra állt.

“Jól jöttek a pontok a csapatnak, jó verseny volt. A végén már nagyon-nagyon sötét volt, alig lehetett látni. Jó futam volt, az elején nagyon nehéz körülményekkel, szinte nem lehetett látni. De így is örülök az eredménynek, Fernandóénak és a csapaténak is.”