Koreában is Nico Rosberg volt gyorsabb a Mercedes GP két pilótája közül, ötödikként zárt, miközben Michael Schumachernek meg kellett elégednie a kilencedik hellyel. “Nagyon elégedett vagyok, egy Ferrarit és Kubicát is sikerült magam mögé utasítani” – lelkendezett Rosberg. “Nagyon jó pozícióban vagyunk holnapra, úgyhogy minden rendben.”

A poros pálya miatt Rosberg izgalmas versenyre számít. “Ha valakinek gumiproblémája lesz, akár négy másodpercet is veszíthet körönként. Jelentős kopásra lehet számítani, sokaknak lehet gondjuk, én viszont egy tökéletes stratégiával akár dobogóra is kerülhetek. Nehéz lesz eltalálni a kiállás ideális időpontját, de valószínűleg mindenki hamar keményre vált majd. Elképzelhető, hogy szükség lesz egy második bokszlátogatásra is, ezt a pálya állapota dönti el.”

Schumacher, akit az időmérő után Rubens Barrichello azzal vádolt, hogy a Q3-ban akadályozta, csak annak örülhetett, hogy a pálya tiszta oldalára került. “A másik oldal nagyon koszos” – mondta Schumacher. “Szegények, akiknek balról kell indulniuk, nem lesz egyszerű dolguk a rajtnál. Mi mindketten a tiszta részen vagyunk, ez segíthet nekünk, a versenytempónk jónak tűnik.”

“Nico minden szektorban kicsit gyorsabb volt nálam, nagyszerűen alkalmazkodott a körülményekhez, jobban, mint én. Lehet, hogy tegnap túl sokat foglalatoskodtunk a versenybeállításokkal, holnap kiderül, hogy jól döntöttünk-e.”