A Magyar Nagydíjon történt összecsapásuk után a mezőny két öregje újra konfliktusba keveredett, Rubens Barrichello szerint Michael Schumacher sportszerűtlen volt vele szemben a Koreai Nagydíj időmérőjén.

Bár a mercedeses német közvetlenül a kvalifikáció után megkereste Barrichellót, és elnézést kért egykori csapattársától, a brazil veterán bosszús maradt.

“Nem szeretnék ebből személyes ügyet csinálni. Voltak problémáink korábban, és ma is adódnak gondok bizonyos helyzetekben, mint például Magyarországon is” – kezdte a williamses a BBC-nek nyilatkozva. “Szerény ember vagyok, nyugodt személyiség, még a leglassabbakat is ugyanúgy tisztelem, mint a leggyorsabbakat. Mindannyian hibázunk, belefér, utána bocsánatot kérünk.”

“Ő azért kért bocsánatot, mert a csapat nem szólt neki, hogy gyors körön vagyok, pedig ott a tükör meg minden, nem lehet mindent a csapattól várni. Egy kicsit bánt a helyzet, mert csak szerencsével jutottam át a Q3-ba, Schumacher nagyon lelassított” – panaszolta Barrichello.

Az esetet a stewardok is vizsgálat alá vonták, de a német végül nem kapott büntetést, a versenybírók csak megrovásban részesítették Schumachert.

Barrichello végül a 10. helyet szerezte meg, vasárnap épp a német mellől rajtol majd. A williamses a holnapi versenyen bármit elképzelhetőnek tart.

“A Q3 kezdetén úgy gondoltam, hogy minden esélyem megvan, hogy felzárkózzak. Nagyon jó kör volt, elégedett vagyok. Tényleg felzárkóztunk, de így is a végében vagyunk. Sajnos az autónk nem olyan, mint vártuk, de köröm tényleg jó volt.”

“Holnap bármi megtörténhet, most csúszik itt, csúszik ott, de javulni fog. Azt hiszem, sok minden történhet a futamon, remélem, hogy pár pontot sikerül majd elhalászni!” 

A másik williamses, Nico Hülkenberg a 11. rajtkockát szerezte meg.