A 2010-es idény folyamán gyakorlatilag állandó téma volt, hogy az idén alulteljesítő Felipe Massát a 2012-ig érvényes szerződése ellenére is elküldheti a Ferrari. A brazil azonban nem fél tőle, hogy a csapat mondjuk Mark Webberre vagy Robert Kubicára cseréli őt 2011-re.

“Minden évben ugyanez van, minden évben beül valaki a helyemre. Emlékszem, 2006-ban Valentino Rossi már alá is írt 2007-re. Alonso három évet töltött a helyemen, Sebastian Vettel is a helyemre pályázott, aztán Rossi újra. Minden évben ez megy, de én még mindig itt vagyok” – idézte fel a korábbi pletykákat Massa a BBC-nek nyilatkozva.

“Ezek nem változtatnak semmin, nekem nem jelent gondot. Most is itt vagyok és ugyanúgy készülök a jövő évre” – tette hozzá.

Massa azt is cáfolta, hogy megromlott volna a viszonya a Ferrarival, miután a Német Nagydíjon Fernando Alonso elengedésére utasították és azóta a hátvéd szerepét osztották rá, a brazil elfogadja a helyzetet.

“Az eredmények szempontjából nem volt fantasztikus idény, voltak kisebb problémáim, és nem vagyok elégedett, mert nem tudtam elérni, amit szeretnék és amire képes lennék. Most már a csapat érdekét tartom szem előtt, hiszen Alonsóval még a bajnoki címért küzdünk. Még van hátra három futam, remélem, hogy összejön valami nagy eredmény, újra az élen lehetek, közben pedig készülök a jövő évre.”