Mivel Robert Kubica bánatára Kimi Räikkönen dobta a 2011-es renault-s visszatérése terveit, más hírek szerint pedig a csapatfőnök, Eric Boullier mostanra ejtette a német jelöltjeit, Sutilt, Heidfeldet és Glockot, egyre valószínűbbnek látszik, hogy a csapatnál nem változik a pilótafelállás jövőre.

Bár az F1 történetének első orosz pilótájaként bemutatkozott Vitalij Petrov a csapat elvárásai ellenére az idény végére sem tudja megbízhatóan hozni a pontokat, a 25 éves viborgi maradása biztosnak tűnik – legalábbis a menedzsere, Okszana Kozacsenko ezt állítja.

“Szeretnék újra biztosítani minden drukkert, hogy Vitalij jövőre is az F1-ben marad és azután és három év múlva is” – utalt a hölgy a 2014-re tervezett Orosz Nagydíj évére egy tévéinterjúban.  

Kozacsenko azt nem tisztázta, hogy melyik csapatnál folytatja a pályafutását Petrov, így azért nem teljesen kizárható, hogy a Renault mégis meneszti a pilótát, pontosabban a jövő évtől már az ő motorjaikat használó Lotusba ülteti át, ha esetleg jobb versenyzőt találnak helyette.