Annak ellenére, hogy Fernando Alonso 2005-ben és 2006-ban a Renault-val megszerezte a bajnoki címet is, a spanyol annyira élvezi az idei ferraris évét, hogy egyenesen pályafutása legjobbjának érzi 2010-et.

“Voltak csúcsok és hullámvölgyek, de számomra nagyszerű a 2010-es bajnokság, nagyszerű egy új csapatnál versenyezni. Az első naptól kezdve nagyon jól egymásra találtunk a Ferrarival, nagyon jól érzem magam. Ez pályafutásom eddigi legjobb éve, óriási élmény, nagyon boldog vagyok” – mondta a spanyol, akit még az sem keseríthet el, ha nem sikerül megnyernie harmadik címét idén.

“Még nincs vége, meglátjuk, hogy alakul, de az elégedettség, a motiváció, a versenyzés és a csapat tekintetében is ez a legjobb évem. Jó lenne megnyerni a bajnokságot, de ha nem is sikerül, akkor is szép emlékeim lesznek 2010-ről.”

“Három verseny van még hátra, mindent megteszünk, hogy Abu-Dzabiba is esélyesként érkezzek. Az elmúlt öt-hat futamon sikeresen léptünk előre, izgalmas versenyek jönnek a végén, remélhetőleg minden hétvégéből kihozzuk a maximumot” – mondta a spanyol, aki a Koreai Nagydíj előtt 14 pontos hátránnyal áll az éllovas Mark Webber mögött.