Újabb női pilóta tenne próbát a Forma-1-gyel: a korábban a Brit Formula Renault-ban és a Brit Forma-3-ban is megfordult, az elmúlt öt évben a Német Túraautó-bajnokságban a Mercedes színeiben versenyző Susie Stoddart nagyon szívesen tesztelne egy F1-est.

A 27 éves skót versenyzőnő, aki csak névrokona az egykori Minardi-tulajdonos ausztrál Paul Stoddartnak, ellenben a Williams résztulajdonosa, Toto Wolff kedvese, igazából sosem tartozott a DTM élmenői közé, de úgy érzi, hogy képes lenne bizonyítani egy valódi teszten.

“A Forma-1 az álmom” – mondta az osztrák SportWochének. “Szeretnék legalább egy tesztet. Nagyon szeretném – de nem csak valami PR-mutatványt, meg akarom mutatni, mire vagyok képes!”

Az F1-ben utoljára 1992-ben versenyzett női pilóta Giovanni Amati személyében, azóta egyetlen komoly jelentkező sem akadt. 2002-ben az amerikai Sarah Fisher vezethetett egy McLarent Indianapolisban az Amerikai Nagydíj hétvégéjén, 2005-ben az angol Katherine Legge tesztelt egy Minardit, 2008-ban egy darabig Danica Patrick nevét lebegtették, a tavaly a Forma-2-ben induló, idén a GT1-vb abu-dzabi futamán nagyot bukó svájci Natacha Ganchnang pedig Stoddarthoz hasonlóan maga “jelentkezett be” egy tesztre.