Új helyszín debütál a Forma-1-ben hétvégén, a Koreai Nagydíjnak otthont adó pálya a mezőnyben mindenkinek új lesz. Idén csak egyetlen pilóta, a HRT-nél parkolópályára tett Karun Chandhok autózott a bemutató időpontjában még bőven építés alatt álló pályán, tapasztalatai most nagyon sokat érnek.

Chandhok elárulta, a vb-éllovasok közül is megkeresték, hogy meséljen kicsit a pályáról. Nemcsak pilóták, a technikai stábok tagjai is próbáltak információkat szerezni az indiai pilótától, aki saját bevallása szerint azért több megkeresésre számított.

“Őszintén szólva sokaknak vannak nagyon jó szimulátoraik” – mondta Chandhok. “Nagyon bíznak ezekben és szoftvereikben, sőt azt hiszem, néha jobban hisznek a számítógépes adatokban, mint bármi másban.”

A vb-éllovas Mark Webber azért érdeklődött Chandhoknál. “Nagyon kíváncsi volt, hogy mit gondolok a helyszínről és hogy milyen a pálya.” Hasonló beszélgetést Jenson Button is kezdeményezett. “Beszéltünk erről-arról, leginkább az érdekelte, hogy milyenek a kanyarok ívei.”

A nagycsapatokkal ellentétben a HRT-nél nincs pénz szimulátorra, Chandhok korábbi csapattársa, Bruno Senna nem is tudott sokat készülni a futamra. “Miközben mások a szimulátoraikban hangoltak, én otthon voltam és videojátékkal gyakoroltam” – árulta el Senna, aki azért nem feledkezett el Chandhokról és ő is elbeszélgetett az indiaival Koreáról.