A 2006-ban a Forma-3-as Európa-bajnokságban Sebastian Vettelt verő Paul di Resta az elmúlt években a Mercedes neveltjeként a Német Túraautó-bajnokságban (DTM) versenyez sikeresen, a 2010-es idényben pedig a német gyártó motorjait használó Force India tartalékosi szerepét is megkapta.

A 24 éves skót tehetséget a Mercedes nagyon szeretné már F1-es versenyzőként is látni, azonban egyelőre úgy tűnik, hogy a Force India még nem szánta rá magát, hogy előléptesse a pilótát.  

“Paul egyértelműen figyelemre méltó versenyző. De a sorsa nem a mi kezünkben van. Természetesen tárgyalunk a Force Indiával, jó a kapcsolatunk, de nem mi döntünk erről, nincs rá befolyásunk” – mondta a Mercedes motorsportfőnöke, Norbert Haug.

“De jó lenne Paulnak, jó lenne az utánpótlásprogramunknak és a DTM-nek is, ha egy újabb pilóta léphetne feljebb, reméljük, esélye van erre” – tette hozzá.

A Force India háza tájáról az elmúlt hetekben ellentmondó hírek érkeztek a 2011-es pilótafelállással kapcsolatban, az is elhangzott már, hogy a csapat megtartja az Adrian Sutil-Vitantonio Liuzzi párost, de lehetséges üresedésről is volt szó.