Jövő héten először rendeznek Forma-1-es futamot Dél-Koreában, a Mercedes GP számára azonban nemcsak emiatt lesz különleges a futam. Az 5,621 kilométer hosszú pályán futja a csapat a Mercedes 300. F1-es versenyét, amelyet biztosan méltóképpen szeretne megünnepelni.

“Izgalmas lesz a koreai verseny a vadonatúj pályán” – készülődött Nico Rosberg. “Meggyőzőek a pályáról készült legfrissebb képek, csak remélni tudom, hogy a friss aszfalt is bírja majd a megterhelést. Mindig érdekes egy új pályát megismerni, általában gyorsan felvesszük a tempót.”

“Idén először versenyzünk olyan pályán, amely nemcsak nekem, hanem az egész mezőnynek ismeretlen terep lesz” – fogalmazott Michael Schumacher. “Dél-Korea érdekes ország, és ugyan a pályát csak nemrég fejezték be, biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz. Hasznosak az új versenyek, mi és az egész sportág is profitál belőlük.”

“Nem okozhat problémát, hogy megtanuljuk a vonalvezetést, hozzá vagyunk szokva, hogy a körülményekhez gyorsan kell alkalmazkodnunk. Japánban jó hétvégénk volt, remélem, az akkori lendülettel megyünk tovább.”

Ross Brawn csapatfőnök szerint a szimulátorban alaposan felkészült a csapat a versenyre, mindenki tudja, mire számíthat. “Mint minden új pálya esetében, úgy most is érdekes hétvége előtt állunk” – mondta Brawn.