2010 nem a Mercedes GP éve, Brawnként hiába volt tavaly világbajnok a csapat, nem tudta átmenteni formáját az idei esztendőre. Michael Schumacher visszatérése sem sikerült túl jól, a hétszeres világbajnok nem tudott felnőni csapattársához, Nico Rosberghez, 68 pontos hátrányt halmozott fel vele szemben, az eddigi 16 időmérőből csak háromszor tudott gyorsabb lenni nála.

Schumacher szerint idén sokkal több baj volt az ő autójával, sokszor olyanok, amelyek kívülről láthatatlanok maradtak. Megszólalt az üggyel kapcsolatban Rosberg is, aki nyilatkozatát arra hegyezte ki, hogy idei dominanciáját nem ismerik el kellőképpen a csapaton belül.

“Mintha kicsit alul lenne értékelve a teljesítményem” – kezdte Rosberg, aki nem ért egyet azzal, hogy a Bridgestone keskenyebb gumijaira vezethetőek vissza Schumacher gondjai. “Nekem is ugyanolyan újak voltak, mint neki. Sőt igazából azt hiszem, Michaelnek még jobban is sikerült az új körülményekhez igazítania vezetési stílusát, mint nekem.”

Rosberg úgy véli, a hároméves kihagyás sem lehet mentség Schumacher számára. “Michaelnek 15 éves Forma-1-es tapasztalata van. Nem jelent előnyt számomra, hogy az elmúlt években folyamatosan versenyeztem, főleg a bordázott gumikkal volt tapasztalatom, a mostani helyzet teljesen más.”

Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója szerint nem igaz, hogy nem ismerik el Rosberg teljesítményét. “Nyilvánvaló, hogy Nico általában mindent kihozott az autóból. Csak nagyon kevés olyan alkalom volt, amikor nem sikerült neki” – mondta Haug. “Sokat tanult a Williamsnél, ha valakire, akkor rá lehet mondani, hogy fiatal kora ellenére is tapasztaltnak számít. Nico remek viszonyítási pont mindenki számára a mezőnyben.”