Mindössze egy apróbb hiba okozta a problémát Lewis Hamilton versenyautójának sebességváltójában a Japán Nagydíjon, ahol a futam második felében eltűnt a harmadik fokozat. Ezt Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke árulta el, aki hozzátette, teljesen biztos benne, hogy nem kell váltót cserélniük újra. Hamiltonnak a legutóbbi Japán Nagydíj előtt is – nem tervezetten – sebességváltót kellett cserélni.

Whitmarsh szerint még esélyesek

Whitmarsh szerint még esélyesek

Whitmarsh szerint még esélyesek


“Lewis remek munkát végzett, folyamatosan zárkózott fel az előtte autózóra, mielőtt a sebességváltó-hiba meg nem jelent. Az első vizsgálatok azt mutatják, hogy a kutyagyűrű (versenyautókban szokásos megoldás a fokozatok szinkronizálására) hibája miatt vesztette el Lewis a harmadik fokozatot” – árulta el a brit csapat vezetője.  

“Ezek után Lewis briliánsan vezetett, alkalmazkodott a versenyhez a negyedik és a feletti fokozatokat használva a futam végéig. Teljesen biztosak vagyunk benne, hogy ki tudjuk javítani a sebességváltót, anélkül, hogy öthelyes büntetést kapnánk a következő futam rajtjánál.

A váltóhiba miatt Hamiltonnak fel kellett adnia a negyedik helyét a versenyen, elengedve csapattársát, ennek köszönhetően a lemaradása tovább nőtt a bajnokságot vezető Mark Webberrel szemben, Jenson Button még nagyobb hátrányban van. Whitmarsh szerint azonban továbbra is esélyesek a bajnoki címekre.  
“Az utolsó három versenyre gondoskodnunk kell róla, hogy 100 százalékos megbízhatósággal rendelkezzünk. Lewis ezt a versenyt a pilóták bajnokságában élen álló versenyző mögötti 28 pontos lemaradással fejezte be, Jenson 31 pontra van. Még 75 pontot lehet szerezni a pilóták bajnokságában és 129-et a konstruktőrökében, így igencsak élnek még az esélyeink a bajnoki címet illetően. Keményen fogunk hajtani és fejlesztjük az autót” – mondta Whitmarsh, aki hozzáfűzte: “Nincs rá ok, miért ne küzdhetnénk a bajnoki címért Abu-Dzabiban.”