A Forma-1-es csapatok megegyeztek abban, hogy senki nem lép szorosabb szövetségre a Pirellivel, így egyikük sem juthat jogosulatlan előnyhöz új autóik fejlesztése során. Az olasz cég jövő évtől lesz a száguldó cirkusz hivatalos gumiszállítója.

A Bridgestone-Michelin korszakban a Ferrari járt több lépéssel ellenfelei előtt, hiszen a japán gumikat gyakorlatilag a vörös autókra fejlesztették, a többi bridgestone-os csapat olyat kapott, ami a Ferrarinak volt ideális.

Ez a jövőben nem fordul elő, mert a Japán Nagydíjon egy nagyobb ülés keretében megállapodtak, hogy a gumiabroncsok fejlesztése teljesen átlátható lesz.

Bár a részletek még nem tisztázottak, az az alapelv, hogy a Pirelli minden információt megoszt az összes istállóval. Továbbra is megmarad az a felállás, hogy minden csapathoz hozzárendelnek egy-egy embert a szállító oldaláról.

Ám az egyedi igényekről, kérésekről tudomást szerez minden alakulat, így teremtve köztük egyenlő feltételeket. Nem kérhet senki olyat, amit a többiek ne tudnának.