Michael Schumacher hatodik lett a múlt vasárnapi Japán Nagydíjon, a hétszeres világbajnok végre elégedett lehetett autójával. Azért megjegyezte, hogy idén többször volt olyan eset, hogy az ő autója meghibásodott, miközben Rosbergé nem. “Ezúttal nagyszerűen működött az autó” – fogalmazott Schumacher.

“Sajnos, nem mondhatom, hogy ez így lett volna az összes versenyen. Gyakran voltak gondok, különösen az én autómmal, ezeket nem feltétlenül lehetett észrevenni kívülről. Csak annyi látszott, hogy lassabb vagyok. Nem voltak mindig egyformák az autók.”

Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója meg sem próbálta cáfolni Schumacher szavait. “Nem mondhatok mást, mint Michael” – így Haug. “Ami az autóval kapcsolatos megjegyzéseit illeti, igaza van.”

Schumacher reagált azokra a hírekre is, amelyek szerint a csapatfőnök Ross Brawn nyíltan kritizálta volna. “Igazából nem kritizált. Rámutatott, hogy Nicóval összehasonlítva kicsit lemaradásban vagyok, amiben valószínűleg igaza is van. Én kritizálom magam, de még mindig fejlődöm, 41 évesen is!”