A német Auto Motor und Sport szerint a Forma-1-es csapatok a biztonsági autós szabályok újbóli módosítását tervezik.

A safety caros szakaszok alatti száguldozás és kapkodás kiküszöbölésére két évvel ezelőttig lezárták a bokszutcát a biztonsági autó pályára küldésekor, ezzel azonban azok járhattak rosszul, akik épp benn voltak akkor, vagy az üzemanyag az érintett körökben fogyott volna ki az autóból, ezért jelenleg szabad az út ilyenkor is.

Mivel azonban az idei évtől már teli tankkal, futam alatti újratöltés nélkül versenyeznek az F1-ben, a bokszutca nyitva tartása is értelmét veszítette, így a csapatok egy része a lezárás újbóli bevezetésével szeretné kiküszöbölni a safety caros szakaszok alatti stratégiai lutri lehetőségét. A kiscsapatok számára persze ép az ilyen zavaros szakaszokban meglépett taktikai húzások hozhatnak komoly előrelépést, így nem biztos, hogy ők is a módosítás mellé állnak.

Az Auto Motor und Sport szerint a kérdésről a Koreai Nagydíj hétvégéjén tárgyalnak majd. Ahhoz, hogy a szabályváltoztatás már 2011-ben életbe léphessen, a csapatok egyhangú egyetértésére van szükség, a 2012-es bevetéshez azonban elég az egyszerű többségi rábólintás.