Hétvégén a Japán Nagydíj következik a Forma-1-es mezőny számára, Michael Schumacher egy régi, jól ismert helyszínre térhet vissza. “Suzuka mindig az egyik kedvenc pályám volt, egyes részein szenzációs vezetni” – nyilatkozta Schumacher. “Technikás pályáról van szó, érdekes kanyarkombinációkkal, amelyeken jó érzés keresztülszáguldani.”

“Szép emlékekkel utazom Japánba, Suzuka több, számomra nagyszerűen sikerült versenynek adott otthont. Remélem, ezúttal még többet tudunk nyújtani, én biztosan készen állok a feladatra.”

“Spa mellett a suzukai a legjobb pálya a naptárban” – fogalmazott már Nico Rosberg. “Technikailag izgalmas, nagyon gyors, a pilótától és az autótól is kifogástalan teljesítményt követel. Az első szektor a kör fénypontja, az egész vonalvezetést ez teszi nehézzé. Egy hatodik és két ötödik hellyel egész jó eredményeket értünk el az utóbbi versenyeken, reméljük, Japánban is folytatni tudjuk a jó sorozatot.”

“Igazi klasszikus a versenyzők és a nézők számára is” – mondta Suzukáról Ross Brawn, a Mercedes GP csapatfőnöke. “Az utolsó három verseny egész jól sikerült számunkra, Nicóhoz hasonlóan bízom abban, hogy kitart a lendület a szezon utolsó négy versenyére is.”