A Red Bull irányításával működő Red Bull Technology szállít váltót és hidraulikai rendszert jövőre a Lotusnak, a két fél hivatalosan is megerősítette az üzletkötés tényét. Év végén befejezi együttműködését a Lotus a Cosworth-szal, valószínűleg Renault-motorokra vált, ennek része a sebességváltó és hidraulikai rendszer cseréje. Idén Xtrac váltókat és hidraulikát használ a Lotus.

“Nagy lépés számunkra a Red Bull Technologyval kötött többéves szerződés. Nemcsak műszaki értelemben komoly dolog, hanem kifejezi céljainkat a jövő évre és azon túlra vonatkozóan is” – mondta Mike Gascoyne, a Lotus technikai igazgatója.

“A sebességváltó és a hidraulika döntően befolyásolja egy autó teljesítményét, nemcsak a pályán, hanem hatással van a formatervezésre és csomagolásra is. Ez az új szerződés nagyon izgalmas lehetőségeket kínál számunkra, a dupla diffúzorok eltűnése miatt egyébként is az egész mezőnynek át kell terveznie az autók hátsó részét.”

Várhatóan még ezen a héten bejelenti a Lotus a renault-s motorszerződést, illetve várható még egy közlemény a csapattól. “Örömmel fogadtuk a Lotus Racing döntését, amelynek értelmében jövőre Red Bull Technology váltókkal és hidraulikai rendszerrel vág neki a világbajnokságnak” – nyilatkozta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. “Az, hogy egy másik csapat beszállítónak választott minket, jelzi, hogy mennyit fejlődtünk első szezonunk óta.”

Ha minden az előzetes hírek szerint alakul és a Lotus valóban Renault-hajtóművekkel indul jövőre, ugyanazt a motor-váltó/hidraulika kombinációt használhatja, mint a Red Bull.