Fernando Alonso az Olasz és Szingapúri Nagydíjon aratott győzelmeivel a bajnokság második helyére kapaszkodott, a spanyol négy futammal a vége előtt 11 pont lemaradással követi a Red Bull-os Mark Webbert. A háromszoros világbajnok Niki Lauda most már Alonsót látja a fő esélyesnek, meggyőződése, hogy ő a legjobb pilóta.

“Hogy miért? Mert kétszer volt már bajnok és nem véletlenül. Ma ő a legjobb versenyző. Ha figyelembe vesszük a sebességet, az intelligenciát, a kockázatvállalási képességet, a megszerezhető pontok maximalizálását, egyszerűen ő a legjobb” – mondta az osztrák az Österreich című lapnak.

Lauda azt is hozzátette, hogy a jelenlegi éllovas Mark Webber “mindenkit meglepett” idén az állandó jó teljesítményével, de úgy látja, hogy az ausztrál csak akkor verheti meg Alonsót, ha a Red Bull “egyértelműen erősebb” lesz a Ferrarinál az utolsó versenyeken.

Az egykori Ferrari– és McLaren-pilóta a maranellóiak németországi csapatutasításával ugyan nem értett egyet, de most azt hangsúlyozta, hogy a Ferrari elszántsága így is tiszteletre méltó: “minden lehetségest megtesznek, hogy behozzák a Red Bull-lal szembeni lemaradásukat” – mondta.