A Sauber ma megerősítette, amit már jó ideje sejteni lehetett: a csapat 2011-ben elindul a “mexikóiasodás” útján.

A svájci alakulat ma bejelentette, hogy Kamui Kobayashi mellett az idén a GP2-ben második helyen záró mexikói Sergio Perezt indítja majd. A 20 éves újonccal együtt szponzorként érkezik a világ leggazdagabb emberének tartott Carlos Slim telekommunikációs cége, a Telmex is.

Könnyen lehet, hogy pár év múlva teljes mexikói nemzeti csapattá válik a Sauber, hiszen tartalékosként a szintén a közép-amerikai országból származó Esteban Gutierrezt szerződtették, aki a GP3-as bajnoki cím idei megnyerése után egy, esetleg két GP2-es szezon után előreléphet majd az F1-be.  

“Minden fiatal versenyző álma a Forma-1, számomra pedig valóra is válik ez az álom. Bár tisztában vagyok vele, hogy nagy feladat és nagy felelősség, örömmel fogadom, emellett pedig büszke vagyok, hogy az autóversenyzés csúcskategóriájában képviselhetem a hazámat. Szeretnék köszönetet mondani Peter Saubernek, amiért hisz bennem – mindent megteszek majd, hogy a lehető legtöbbet kihozzam ebből a csodálatos lehetőségből” – mondta Perez.

“Sergio az elmúlt években folyamatosan felszálló ágban volt. A legutóbbi idényben megmutatta, hogy képes küzdeni, bizonyította, készen áll rá, hogy feljebb lépjen a Forma-1-be. Nagyon várom a közös munkát, semmi kétségem afelől, hogy Sergio Perezzel és Kamui Kobayashival erős párosunk lesz” – mondta a szerződtetésről a csapat tulajdonos-főnöke, Peter Sauber.  

A Sauber az idei évet a Pedro de la Rosa helyére beültetett Nick Heidfelddel fejezi be, de a mostani bejelentés egyértelművé tette, hogy a német nem számíthat folytatásra a svájci alakulatnál.