A Renault 2009 végén adta el Forma-1-es csapata 75 százalékos résztulajdonát a Gerard Lopez vezette Genii Capitalnak. Az alakulat azóta az új vezetéssel és új pilótákkal látványosan jobban teljesít, mint a Fernando Alonso és Flavio Briatore fémjelezte 2008-as és 2009-es idényben, így nemrég felröppent, hogy az autógyártó visszavásárolná a csapatot.

A Renault vezérigazgatója, Patrick Pelata a Párizsi Autószalonon nyilatkozva cáfolta, hogy ilyesmire készülnének, azt mondta, nem bánják az eladást.

“Nem. Nem az a fontos, hogy a Renault birtokolja a csapatot, hanem hogy jól működjön. A Renault így is jelen van (az F1-ben), mi fejlesztjük a motort. Emellett a bajnoki címre esélyes Red Bull is Renault-motorokat használ, szóval nagyon is jelen vagyunk.”

Pelata egyébként csak dicsérni tudta Lopez és az új csapatfőnök, Eric Boullier munkáját.

“Pár hete ott voltam Monzában, megismerkedtem az egész csapattal. Láttam, hogy átszervezték az egészet. Ma sokkal jobb szervezetileg, modernebb, ezért is fejlődik. Az eredmények nem valami csoda miatt jönnek, hanem mert megtörtént a vérfrissítés és a szükséges átszervezés.”

“Nem áll szándékunkban a visszavásárlás. A Forma-1-es program így jóval kevesebbe kerül számunkra, az eredményekkel pedig elégedettek vagyunk. Természetesen segítünk, igyekszünk jó motort gyártani. A csapat jelenleg nagyon jól működik, gyakrabban kerülhetünk a dobogóra, talán időnként még a legfelső fokára is” – összegezte a Renault-vezér.