Az olaszországi és szingapúri győzelmével Fernando Alonso már-már esélytelen pozícióból a bajnokság második helyére kapaszkodott. A spanyol örül a felzárkózásnak, de józanul gondolkodik, tudja, hogy még messze van a végső siker:

“Tudom, hogy most jön még a neheze. A két egymást követő győzelemmel behoztuk a korábbi lemaradást, de még nem mi vezetünk. Innentől lesz igazán komoly, lesznek fájdalmas pillanatok, mindenkinek bele kell adnia mindent, egy lépést sem hátrálhatunk” – írta a Ferrari hivatalos oldalán a kétszeres bajnok.

Alonso szerint még semmit sem lehet biztosra venni, de ő csak a dobogós helyezésekre koncentrál a maradék négy versenyen.

“Nagyon sokszor láttuk már idén, hogy a helyzet milyen gyorsan változhat, még bármi megtörténhet. Az az egy biztos, hogy ha az öt esélyes közül valaki hibázik, akkor annak még nehezebb dolga lesz. Én tartom magam ahhoz, hogy a kulcs az, hogy mindig a dobogón végezzek, aztán majd Abu-Dzabiban számolgatunk.”

A ferraris a monzai és szingapúri sikerből arra következtet, hogy bízhat az autóban, ebből a szempontból nem lesz nehézsége:

“A monzai és szingapúri győzelem önbizalmat ad, főleg, hogy egy nehéz időszak után jöttek, amikor már többször is csak hajszálon függtek az esélyeink. A két nagyon különböző jellegű pályán elért győzelem bizonyítja, hogy az autónk sokoldalú, így aggodalom nélkül vághatunk neki a maradék futamoknak!”