A Szingapúri Nagydíj 36. körében ütközött össze a vb-éllovas Mark Webber Lewis Hamiltonnal, a baleset miatt a mclarenes a verseny feladására kényszerült. Webber folytatni tudta a futamot, végül harmadik lett, de csak egy hajszál választotta el a második kiállástól.

A gumiszállító Bridgestone szakemberei a verseny után megvizsgálták a gumikat, az ellenőrzés során kiderült, hogy Webber jobb első abroncsa milliméterekre volt a felniről való lecsúszástól.

“Nagyon-nagyon szerencsés volt” – mondta Webberről Hirohide Hamashima, a Bridgestone motorsport-igazgatója. “Csak öt milliméter hiányzott a lecsúszáshoz, ha ez megtörténik, azonnal elszállt volna a kerékből a nyomás.”

“Szóval Mark szerencsés volt, de a pályával is jól járt. Ha több nagy tempójú, balos kanyar lett volna, biztosan jobban elmozdult volna a gumi, mely garantáltan egy nem tervezett kerékcserét jelentett volna számára.” Hamashima kérdésre válaszolva elárulta, hogy ilyet még sosem látott: olyan többször előfordult, hogy egy gumi néhány kört kibírt hasonló állapotban, a 25 kört hihetetlennek nevezte.