A Mercedes idén több mint fél évszázad után tért vissza az F1-be gyári csapattal, de a tavalyi bajnok Brawn GP-ből létrehozott Mercedes GP a közelében sincs az alakulat tavalyi formájának, ahogy a visszatérő hétszeres világbajnok szupersztár, Michael Schumacher szereplése is alulmúlt minden elvárást.

Az ezüst nyilak gyenge szereplése miatt már felröppent, hogy Schumacher és a csapatfőnök, Ross Brawn is távozhat, a Mercedes motorsportfőnöke, Norbert Haug azonban cáfolja, hogy ilyesmi következne, hangsúlyozza, hogy nincs feszültség Brawn és az anyacég között.

“Ross teljes mértékben élvezi a bizalmunkat. Jól halad a jövő évre szóló munka” – állította a német, aki korábban azért maga is azt mondta, hogy lehetnek személyi következményei a sikertelen idénynek.

“Természetes, hogy felröppennek pletykák. Hallottam már pletykákat magamról, Michaelről és Rossról is. De ha azt mondom, hogy nem, az nemet is jelent, az igen pedig igent. A válaszom pedig nem, nincsenek repedések a Mercedesen belüli kapcsolatokban” – szögezte le Haug a Turun Sanomatnak.

A német azt is hangsúlyozta, hogy az anyacég, a Mercedes-Benz is kitart a brackleyi csapat mellett.

“Az autóipar válságon ment keresztül, több gyártó is kiszállt az F1-ből. A Mercedes azonban elkötelezett a sportág jövője iránt. Még nincs győztes csapatunk, de azon dolgozunk, hogy legyen!”