Az Olasz Nagydíj előtt Lewis Hamilton még ötpontos előnnyel vezette a világbajnokságot, de előbb Monzában, majd a vasárnapi Szingapúri Nagydíjon is nullázott, mindkétszer rosszul sikerült előzés miatt esett ki, mostanra 20 pontos hátránnyal a harmadik helyre csúszott vissza.

A veszteség kellemetlen, de a McLaren főnöke, Martin Whitmarsh úgy gondolja, hogy még így sincs veszve semmi.

“Lewis nagyszerű versenyt teljesített. Szerintünk okkal érezheti magát balszerencsésnek, hiszen úgy tűnt, sikeresen befejezett egy előzést, hogy aztán kilökje az autó, amit maga mögé utasított. De ilyen az autóverseny” – mondta Whitmarsh.

“Csalódott, mindannyian azok vagyunk, de összeszedjük magunkat, és folytatjuk a küzdelmet az egyéni és a konstruktőri címért is.”

“Négy nagydíj van még hátra, négy nagydíjat nyerhetünk még meg, és mindkét pilótánk csak egy győzelemnyire van a vezetéstől. Szóval lőtávolban van még az egyéni és a konstruktőri cím is, határozott szándékunk, hogy mindkettőt megszerezzük!” – magyarázta a versenyt követően a csapatfőnök, aki Webber felelősségével kapcsolatban nem akart állást foglalni. Csak annyit emelt ki, hogy az ausztrál is saját versenyét futotta és “nagyon szerencsés” volt, hogy megúszta az ütközést. “Nem hinném, hogy hasznos lenne Markot hibáztatni, a lényeg, hogy Lewis ebben az esetben nem hibázott.”