Michael Schumachernek kalandosra sikerült első villanyfényes futama, előbb Kamui Kobayashi kente fel a gumifalra, majd Nick Heidfelddel ütközött Szingapúrban. Végül célba ért ugyan a hétszeres világbajnok, de a 13. helyre nem lehet túl büszke.

“Világos, hogy első szingapúri versenyem nem sikerült túl szerencsésen” – mondta Schumacher. “Mindkét ütközés, amelyek egyébként bőven beleférnek a versenyzésbe, arra kényszerített, hogy nem túl ideális pillanatban menjek ki a bokszba. Ezek a kiállások erősen befolyásolták a versenyemet.”

Schumachernek az ütközésekkel nincs gondja, a gumikkal annál inkább. “Az első szett hátsó gumik teljesen elkoptak. Ahelyett, hogy bevezettem volna az autót a kanyarokba, csak beléjük csúsztam. Nem tudom, mi lehetett az oka. Az utolsó perceket már élveztem, stabil köridőket teljesítettem, sajnos mire megtaláltam a ritmust, elment a verseny.”

Jobban ment Nico Rosbergnek, aki ötödik helyével tíz értékes pontot szerzett a Mercedesnek. “Minden szempontból szuper verseny volt” – lelkendezett Rosberg. “Nagyszerűen rajtoltam, pontosan, ahogy reméltük. Tartottam a lépést Buttonnal, miközben Kubica hátulról nyomott, de ez nem okozott problémát. Profitáltam Hamilton kieséséből, ennél az ötödik helynél jobban nem szerepelhettem volna.”

“A szingapúri mindig a legkeményebb versenyek közé tartozik, szerencsére az utolsó harminc körben senkitől sem kellett tartanom. Megnehezíthette volna a dolgom, ha a végén keményen nyomnom kell, a fékeket is kímélnem kellett. Egyértelmű, hogy a Mercedes tett egy lépést előre, de az élmezőny még messze van.”