Az újonc Vitalij Petrov felemás szereplése miatt a Renault 2011-es felállása még nyitott kérdés. A csapat megtarthatja az oroszt, de dönthet úgy is, hogy mást ültet Robert Kubica mellé. Jelentkezőből nincs hiány, Adrian Stuilt, Timo Glockot, Nick Heidfeldet és Heikki Kovalainent is hírbe hozták már velük, sőt a tavaly a Ferraritól elküldött, idén ralizó Kimi Räikkönen is bejelentkezett.

A 2007-es világbajnok tapogatózása ugyan hízelgő a Renault számára, de a csapatfőnök hangsúlyozza, hogy nem feltétlenül csapnak le a sztárra, Eric Boullier a komolyabb lépések előtt előbb szeretne meggyőződni a finn motiváltságáról.

“Igen, Kimi felvette velünk a kapcsolatot, de egyelőre nem tárgyalunk. De elképzelhető, ha úgy döntünk, nem tartjuk meg Vitalijt. Az biztos, hogy ha úgy döntünk, folytatjuk a tárgyalásokat Räikkönennel, mindenképpen személyesen akarok vele találkozni, hogy felmérjem a visszatérése mögötti motivációját” – mondta Szingapúrban a Renault-főnök a francia Auto Hebdónak.

“Hogy aztán Kimi Räikkönen lesz az vagy valaki más, a lényeg, hogy egy szupermotivált pilótát akarok. Akár finn, akár kínai, akár svájci-francia, bizonyítania kell, hogy motivált” – magyarázta a csapatfőnök, azt is elárulva, hogy a vezetése alatt álló Gravity menedzsmenthez tartozó Renault-tartalékos Ho-Pin Tung és Romain Grosjean is a jelöltek között van.

Räikkönen esetleges visszatérésével kapcsolatban mások is nyilatkoztak a hétvégén, felfedezője, Peter Sauber például szívesen látná újra a finnt: “Én személy szerint örülnék, ha Kimi visszajönne. Nagyon különleges és tehetséges.”

A hétvégétől újra sauberes egykori csapattárs, Nick Heidfeld azt emelte ki, hogy Räikkönennek nem okozhatna gondot a kihagyás: “A legkisebb probléma nélkül visszajöhetne. Én sem vezettem jó ideig és mégis pont ugyanúgy érzem magam.”

Räikkönen esetleges leendő csapattársa, a szintén ralirajongóként ismert Kubica ezt mondta: “Nem azért mondom, mert én így akarom, de Kimi helyében én inkább maradnék a ralinál.”