Öt versennyel a világbajnokság vége előtt Sebastian Vettel hátránya 24 pont az éllovas Mark Webberrel szemben, így a szakértők őt tartják legkevésbé esélyesnek a bajnoki címre. Vettelt nem zavarja, hogy outsiderként kezelik, sőt talán még jól is jöhet számára, hiszen nincs rajta teher.

“Igen, outsider vagyok. Mi mást kellene mondanom?” – nyilatkozta Vettel. “Tisztán matematikailag én vagyok az utolsó a versenyfutásban. Elméletben még a hatodik Felipe Massa is lehetne világbajnok, de a vezető ötös sornak a legvégén én vagyok.”

“Vagyis én lennék az outsider, ha bárki így akar fogalmazni, a többiek pedig a favoritok. Mindenkinek magára kell koncentrálnia, valakinek pedig emellett meg kell barátkoznia a gondolattal, hogy esélyesként kezelik. Néhányunkon, mint rajtam és Jenson Buttonon kisebb a teher, de változtatni akarunk ezen.”

“Továbbra is nagyon jó esélyünk van arra, hogy megnyerjük ezt a világbajnokságot. Nem mi vagyunk az esélyesek, de meglátjuk, hogy mi lesz: az elmúlt 14 verseny már bizonyította, hogy az idei év egy hullámvasút, ahol gyorsan változhatnak a dolgok.”

Vettelt megkérdezték arról is, mi a véleménye a McLaren érdeklődéséről. “Most 2010 van, nem tudhatjuk, mi lesz 2012-ben” – fogalmazott a német, akinek éppen eddig szól szerződése a Red Bullal. “Az élcsapatok mindig érdekesek, mert a célom, hogy versenyeket nyerjek. A McLaren régóta itt van, úgyhogy ki tudja.” Martin Whitmarsh 2007 végén már megpróbálta megszerezni Vettelt, de szigorú szerződése miatt nem járt sikerrel.