Mielőtt elutazott volna Szingapúrba, Michael Schumacher a Sachsenringen tesztelt 180 lóerős KTM és Honda superbike-okat, ugyanolyan gépeket, amilyennel 2009 elején bukott és súlyosan megsérült a nyaka. A hétszeres világbajnok nem először ült idén motorra, júliusban Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója úgy fogalmazott ezzel kapcsolatban, hogy amennyiben Schumacher tudja kezelni a kockázatot, akkor a csapat is tudja.

“Michael élvezi a motorozást és pontosan tudja, mit csinál. Mi is tudjuk” – nyilatkozta most a Mercedes egyik szóvivője Schumacher újabb motorozásával kapcsolatban. A német szerdán érkezett meg Szingapúrba, majd szinte azonnal robogóra pattant, hogy bejárja a pályát, amelyen még sosem járt.

Schumacher nemcsak Szingapúrban, villanyfénynél sem versenyzett még. “Soha nem jelentett problémát számomra egy új pálya, általában gyorsan tanulok és találom meg a ritmust” – mondta a helyszínen. Megkérdezték Schumacher csapattársát, Nico Rosberget arról, adna-e tanácsokat a hétszeres világbajnoknak a villanyfényes körülményekről, amire viccesen csak annyit felelt, hogy “valószínűleg lesznek kérdései, én meg valószínűleg nem fogok neki mondani semmit.”

Immár matematikailag is biztos egyébként, hogy Schumacher idén nem lehet világbajnok, még Rosberggel szemben is hatalmas a lemaradása. A konstruktőri versenyben még történhet csoda, a Mercedes GP még nem veszítette el a matematikai esélyt a diadalra.