A Mercedes GP augusztus óta már elsősorban a 2011-es autó fejlesztésére koncentrál, de a 2010-es idénynek is van még tétje: konstruktőri bajnokságban fenyegetően közel, mindössze 31 pontnyira van a Renault, ezért Brackleyben még az utolsó futamokra is készülnek újítások.

“Szingapúrra finomítottunk a már meglévő fejlesztéseken és jön a lassú pályához való nagy leszorítóerejű aerodinamikai csomag. Az autó korlátozott teljesítményéhez képest tisztességes eredményeket értünk el az elmúlt két futamon, reméljük, hogy az idény végi tengerentúli versenyeken jól hajrázhatunk” – mondta a csapatfőnök, Ross Brawn.

“Ugyan már a 2011-es autó tervezésére koncentrálunk, vannak műszaki fejlesztéseink Szingapúrra, és ahogy az elmúlt két futamon, most is az a célunk, hogy Michael és Nico a lehető legjobb eredményt érje el” – erősítette meg a Mercedes motorsportfőnöke, Norbert Haug, aki a két évvel ezelőtt bemutatkozott Szingapúri Nagydíjat is dicsérte.

“A szingapúri éjszakai futam a versenynaptár igazi különlegessége, gyorsan mindenki kedvencévé vált. A kivilágított pálya hangulata egészen egyedi, ahogy az F1-es verseny látványa is” – emelte ki a német.