Szupergyors prototípust álmodott Adrian Newey, a Red Bull főtervezője, a titkos X1 Prototype húsz másodperccel gyorsabb a suzukai pályán a Forma-1-es autóknál. Ez a való életben kevéssé reális elképzelés egyelőre, az új modell ennek megfelelően virtuális környezetben, a Gran Turismo 5-ben létezik.

Newey feladata egy olyan autó tervezése volt a játék novemberi megjelenésére, mely technikailag minden sorozattól független. “Mindannyian arról álmodunk, hogy kitoljuk a határokat, oda, ahol az autó teljesítménye és a pilóta képességei felülírják a szabályokat” – mondta Newey playstationös alkotásáról.

Newey beszélt a Red Bull 2011-es autójáról, az RB7-ről is, amellyel már többet foglalkozik. “Van néhány fejlesztésünk 2010-re, de én személy szerint hetven százalékban már az új autóval foglalkozom. Akad néhány egészen innovatív ötletünk.”

Newey szerint minden megoldás tiszta, bár nincs kétsége afelől, hogy néhányan azt állítják majd, a tilosban jár. “Ez része a játéknak és gyakorlatilag egész pályafutásomat végigkísérte. Ezt bóknak veszem, mert ez a legjobb bizonyíték arra, hogy az autóm gyors.”