Nappali fény a pályán

Nappali fény a pályán

Nappali fény a pályán


Eltekintve a technikai újításoktól, alig akadhat dolog, ami a Forma-1-be idén visszatért Michael Schumachernek újdonságot jelenthet. A következő verseny azonban ilyen lesz. Szingapúr, ahol éjszaka zajlik a verseny, 2008 óta része a világbajnokságnak, így a hétszeres világbajnok még nem versenyzett ott.  

“Mindig is szerettem megismerni az új versenypályákat és Szingapúr feltétlenül izgalmas kaland lesz” – mondta Schumacher a Mercedes közleményében. “Három oka is van, amiért nagyon várom a hétvégét, ez új pálya számomra, utcai verseny és ez lesz az első éjszakai versenyem.”

“Új pályán vezetni sohasem volt túl komplikált számomra és általában nagyon gyorsan megtanulom és megtalálom a ritmust. Mint csapat, szeretnénk erősen szerepelni és a maximumot nyújtjuk, hogy a lehető legjobb szórakozásban részesítsük a nézőket.”

Rosberg legjobb eredménye

Rosberg legjobb eredménye

Rosberg legjobb eredménye


Ebben persze Nico Rosbergnek is szerepe lesz, aki biztosan örömmel gondol vissza Szingapúrra. “Pályafutásom legjobb eredményét 2008-ban Szingapúrban értem el, amikor második lettem, szóval a pálya jó emlék nekem. Remek élmény vezetni, ugyanakkor komoly kihívás vezetni a pályán” – mondta. “Az utóbbi két versenyen tisztességes eredményt értünk el, így bízunk benne, hogy a folytatásban is pontokért hajthatunk Szingapúrban.”

Schumachernek elsősorban nem a sötétben való vezetés jelenthet kihívást, hiszen a több ezer lámpa nappali fényt vetít a pályára, sokkal inkább a csapatok időbeosztása. Ilyenkor ugyanis nem szokták átállítani az órákat, hanem a versenyzők az európai idő szerint élnek, így a helyszínen este van, számukra délután kettő, csak sötétben.