Belgiumi kiesése után nehéz helyzetbe került Fernando Alonso, ám a spanyol Monzában győzelemmel korrigált, így még versenyben van a világbajnoki címért. Az egykori kétszeres világbajnok Mika Häkkinen hisz benne, hogy a spanyol révbe érhet.

“Mindig van lehetőség a ponthátrány ledolgozására” – mondta a finn. “Ott van például a 2005-ös indianapolisi futam, ahol mindössze hat autó versenyzett. Bárhogy alakulhat, és hinni is kell ebben, a Forma-1-ben néha őrült dolgok történnek. Fernandónak hinnie kell benne, gondolnia és fogadnia kell arra, hogy még megcsinálhatja.”

Häkkinen két kedvenc pilótája közé tartozik Alonso, a másik Lewis Hamilton. Noha ők ketten nem jöttek ki jól a McLarennél, a finn nem érzi úgy, hogy hiba lett volna a spanyol szerződtetése.

“Alonso felismerte, hogy ő és Lewis nem képesek azonos csapatban dolgozni. Igazából mindketten rájöttek, hogy egy fedél alatt nem működnek, de így sem mondanám, hogy Alonso rossz döntés lett volna, ahogy Lewis sem. A McLarennek volt Prostja és Sennája is, igaz, az kicsit más volt.”