Sok minden kiderül a Lotus jövőjéről a Szingapúri Nagydíjon, az istálló azt ígéri, hogy több nagyon izgalmas bejelentést is tesz. Valószínű, hogy mindkét pilóta marad 2011-re, szinte biztos, hogy a név Team Lotusra változik és a Cosworth-motorokat Renault-hajtóművekre cseréli a csapat.

Az Autosprint című olasz magazin szerint ez még nem minden, a Lotus ugyanis technikai megállapodást jelent be a Toyotával, amely tavaly fejezte be Forma-1-es szereplését. Jelenleg a Toyota 2009-es autójával teszteli új abroncsait a Pirelli, a japánokkal való összefogás lehetősége korábban már a HRT-vel kapcsolatban is felmerült.

Az Autosprint szerint a Lotus lesz a befutó, mégpedig Mike Gascoyne miatt, aki korábban a Toyotánál is megfordult. Egyébként is több, egykor a Toyotánál dolgozott szakembert foglalkoztat a Lotus, ilyen például a sportigazgató, Dieter Gass is.

“Több tárgyalásunk is volt az elmúlt hetekben, ezek végeredményével nagyon elégedettek vagyunk” – mondta konkrétumok említése nélkül a csapattulajdonos, Tony Fernandes.

Erősíti az összeborulásról szóló híreket, hogy a Lotus pénteken egy olyan Elise-t mutatott be a tokiói brit nagykövetségen, amelybe az utolsó Toyota 2ZZ-GE VVTL-i motort építették. A hivatalos Lotus-közlemény szerint a motor beépítése szimbolikus gesztus a Toyota felé, mely kiemeli a két cég közötti szoros kötelékeket.