Sokat aggodalmaskodott a Red Bull a Renault-motorok teljesítményhátránya miatt, mégis úgy tűnik, hogy a csapat a következő szezonnak is francia hajtóművekkel fut neki. Ez félig-meddig kényszer, hiszen hiába váltana a Red Bull Mercedesre, ha a riválisok ezt nem engedik.

“Hova máshova mehetnénk?” – tette fel a kérdést Adrian Newey, a Red Bull főtervezője. “A McLaren megakadályozta, hogy Mercedesre váltsunk. Maradna a Ferrari, de itt meg felmerül a kérdés, hogy ha legyőzzük őket, akkor vajon ugyanazokat a motorokat kapjuk, mint a gyári csapat?”

Ugyan legalább negyven lóerős lemaradásban van a Renault, ám Newey szerint feltétlenül a franciák mellett szóló érv, hogy mindig reagálnak a Red Bull kéréseire. Newey úgy véli, hogy a Renault nagyon szigorúan tartja magát a motorfejlesztési tilalomhoz, ezért van hátrányban.

“Emiatt nekünk is lemaradásunk van a Mercedesszel és Ferrarival szemben. Ha a Renault nem kap lehetőséget arra, hogy versenyben maradjon, nagyon is el tudom képzelni, hogy motorszállítóként végül kiszáll.”