Hiába ment már körbe Karun Chandhok a koreai pályán, a létesítmény még messze van a befejezéstől. Pedig október végén már versenyezni kellene a pályán, amely jó esetben is csak az utolsó pillanatra készülhet el. Erre utal, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség ismét elhalasztotta az utolsó ellenőrzést, szeptember 28. előtt nem kerül sor a felülvizsgálatra.

Charlie Whiting versenyigazgató eredetileg azt tervezte, hogy szeptember 21-én látogatja meg a koreai pályát Szingapúr felé utazva, a hivatalos indoklás szerint az egyhetes halasztás oka a helyi nemzeti ünnep. Noha a hasonló ellenőrzéseket 90 nappal a verseny előtt kellene tartani, az új időpont azt jelenti, hogy négy teljes hét sem telik el a felülvizsgálat és a verseny között.

Kicsit a szervezők is aggódnak: Jason Cho, a pálya menedzsere legalábbis azt válaszolta az AP riporterének kérdésére, aggódik-e a fejleményekkel kapcsolatban, hogy “csak nézzen az arcomra”. “Készen kell lennünk, egyszerűen muszáj. Ha nem fejezzük be a munkákat, nem lesz verseny sem, tíz napunk maradt mindenre.”

Állítólag a rossz időjárás okozza a késlekedést, Bernie Ecclestone ugyanakkor optimista. Szerinte lesz verseny, a pálya készen fog állni október végére, bár azt a vezér is elismeri, hogy az összes épület valószínűleg nem készül el időre.