Pedro de la Rosát az Olasz Nagydíj után kirúgta a Sauber, helyére Nick Heidfeld ülhet a Szingapúri Nagydíjtól. A veterán is próbál elhelyezkedni a kényszerű szerződésbontás után, az egyik opció az újonc HRT lehet számára – de csak 2011-től.

Spanyol lapértesülések szerint a HRT nagyon szeretne egy olyan tapasztalt pilótát Bruno Senna mellé ültetni, mint amilyen de la Rosa, a Diario AS arról is beszámolt, hogy megköttetett a technikai megállapodás a csapat és a Toyota között. Egy spanyol fiatal, Javier Villa is a kiszemeltek között van, de a HRT inkább de la Rosára koncentrál.

Egy másik forrás szerint a spanyol már Monzában leült tárgyalni a HRT tulajdonosával. “Valóban beszéltem de la Rosával” – erősítette meg Jose Ramon Carabante. Ami az utód Heidfeldet illeti, a Pirelli szeretné megtartani tapasztalt, nemrég szerzett gumitesztelőjét, a héten lesz is még egy közös tréning.

Ha esetleg az olaszok nem járnak sikerrel és Heidfeld ragaszkodik a Sauberhez, egy helycserével akár de la Rosából is lehet pirellis tesztpilóta.