Bár egyre inkább kezdett úgy tűnni, hogy a nem túl eredményes bemutatkozóév után is a rali-világbajnokság mellett marad Kimi Räikkönen, az Autosport megtudta, hogy a finnt érdekelné a 2011-es renault-s szerződés.

Azt a szaklap sem tudja pontosan, hogy a 2007-es világbajnok személyesen vagy csak menedzserén keresztül kereste meg a francia csapatot, de a Renault főnöke, Eric Boullier is megerősítette a kapcsolatfelvétel tényét.

“Nem titok, most, hogy vége a nyárnak, egyre többen keresnek minket, és az említett pilóta (Räikkönen) is köztük van. Ő keresett meg minket, így került képbe” – mondta a francia.

Boullier jó helyzetben van, hiszen a hároméves mélyrepülés után idén feltámadni látszó Renault számít a legjobb elérhető csapatnak, Räikkönen mellett Timo Glockot, Nick Heidfeldet, Adrian Sutilt, Heikki Kovalainent is hírbe hozták már Robert Kubica lehetséges csapattársaként. Egyelőre azonban az orosz Vitalij Petrov ül az autóban, és a csapatfőnök szerint mellette is szólnak érvek.

“Nem esélytelen. De egyelőre még nehezen rak össze egy hibátlan hétvégét, ezen kellene dolgoznia, javítania kell az összpontosításán.”

“El kell gondolkodnunk ezen, de egyelőre Vitalij élvez elsőbbséget, meglátjuk, hogyan fejlődik. Ha meggyőz minket, biztosan megtartjuk. De vannak más lehetőségek is, az egyikük Kimi” – magyarázta Boullier, aki a 2011-es felállás bejelentését még az idény vége előttre ígéri.

Ha a Renault Petrov elküldése mellett dönt, az orosz a Lotusnál köthet ki, hiszen a kiscsapat szinte biztosan motorpartnerségre lép a francia gyártóval.