Ugyan Michael Schumacher hivatalosan azt mondja, hogy nem adja fel, végigcsinálja a három évet, amelyre leszerződött a Mercedesszel, folyamatosak az újbóli visszavonulásával kapcsolatos pletykák. Ezúttal a hétszeres bajnok korábbi csapatfőnöke, Eddie Jordan kért szót, aki szerint több jel is a német kiszállására utal.

“Úgy érzem, hogy valami alapvetően megváltozott” – mondta Jordan. “Azt hiszem, Schumacher kiábrándult és tényleg a búcsún gondolkozik. Nagy volt a mozgás a Mercedes motorhome-ja körül Monzában, több menedzser is felbukkant a csapatnál, túl sok jel utal arra, hogy Michael nem tölti ki hároméves szerződését.”

“Olyan pletykákat is hallottam, hogy a csapatfőnök, Ross Brawn jövője kérdéses, sőt azt is beszélik, hogy az autó gyenge teljesítménye miatt a jövő évi várakozások már messze nem olyan optimisták, mint először voltak. Úgy gondolom, hogy Michael valószínűleg arra a következtetésre jutott, hogy ahogy idén, úgy jövőre sem lesz alatta nyerő autó.”

Brawn mercedeses jövőjével kapcsolatos kétségekről a BBC is írt, a nézeteltérés oka részben maga Schumacher. “Mivel Schumacher Németországban legenda, a Mercedes annak ellenére sem okolhatja őt a szerény eredményekért, hogy rendszeresen kikap Rosbergtől” – írta a szerkesztő Andrew Benson. “Emiatt a Mercedesnek az autót kell hibáztatnia és nem cserélheti le Schumachert, akinek hároméves szerződése van.”

“Ezek a problémák és persze az, hogy a csapat nem fejlődött megfelelő ütemben a szezon közben, feszültséget okoz Brawn és Norbert Haug között a követendő stratégiával kapcsolatban. A pletykák szerint ezek a nézeteltérések vezethetnek Brawn távozásához.”

Brawn már cáfolta a híreket a BBC-nek, szerinte minden érdekelt azon dolgozik, hogy jobb autó készüljön 2011-re – Schumacher számára.