Lewis Hamilton úgy kezdte az Olasz Nagydíjat, mintha az első körben akarná megnyerni a versenyt, túlzott agresszivitása miatt már az első körben kiesett. Hamilton önkritikusan úgy fogalmazott, hogy ilyen hibákon elmehet egy vb-cím, főnöke, Martin Whitmarsh szerint viszont nem történt tragédia.

Whitmarsh úgy véli, hogy Hamiltonnak az első körös kiesés ellenére sem kell változtatnia stílusán, éppen az tette ugyanis igazán kiváló pilótává, hogy mindig a maximumra törekszik. A csapatfőnök vasárnap este leült beszélgetni Hamiltonnal, arra biztatta, ne rágódjon sokáig a történteken és inkább a hátralévő versenyekre összpontosítsa figyelmét.

“Tudom, hogy Lewis sok időt töltött a szobájában az eset után” – mondta Whitmarsh. “Volt ideje átgondolni a történteket, mire leültem beszélni vele, túl vagyunk rajta, tanulni fogunk belőle. Most az a legfontosabb, hogy Lewis hétfőtől Szingapúrra koncentráljon, ezt is fogja tenni.”

“Ez Lewis Hamilton. Egy agresszív versenyző, aki a visszajátszást a karosszékből nézve valószínűleg azt kívánja, bárcsak ne tette volna és ezt tesszük mi is. De ilyen versenyzőnek és Hamiltonnak lenni, nem akarom megváltoztatni, mert nagyszerű ember és versenyző egyben.”

“Túl leszünk ezen a csalódáson, öt pont a hátrányunk az egyéni, három a konstruktőri versenyben. Ez semmi.”