Michael Schumacher gyengén sikerült visszatérését sokféleképpen okolták már, a hétszeres bajnok a korát, az eredetileg Jenson Button kedvére tervezett autót is emlegette, de legtöbbször a gumikra, pontosabban arra panaszkodott, hogy nem tudja megtalálni az összhangot a Bridgestone idei slickjeivel.

A japán gyártó az év végén távozik, 2011-ben az olasz Pirelli veszi át a helyét. A Mercedes GP főnöke, Ross Brawn úgy véli, hogy Schumacher jövő évi formájában kulcsszerepet játszanak majd az új abroncsok.

“Azon múlik majd, hogy mennyire jó a Pirelli-gumi, hogy Michael mennyire tud majd reagálni a kormánymozdulatoknál” – állította az angol.

Brawn az Auto Motor und Sportnak azt is hangsúlyozta, hogy a problémák kezelésére a csapaton belül is megerősítették a gumikkal foglalkozó részleget:

“A Daimler-Benztől is kaptunk szakembereket. Tavaly még a csapat újjáépítésén kellett dolgozni, miközben a bajnoki címért küzdöttünk. Idén már nincsenek ilyen gondjaink.”

“Nem Michael köré építjük (a 2011-es) autót. Egyszerűen egy jó autót akarunk fejleszteni. Nem lesz különleges karakterisztikája” – emelte ki az angol egy másik interjúban a hétvégén.