A Mercedes GP mindkét pilótája pontot szerzett az Olasz Nagydíjon, Nico Rosberg az ötödik, Michael Schumacher a kilencedik helyen zárt. A hétszeres bajnok a középmezőnyből rajtolt, jól kapta el az indulás pillanatát, ennek köszönheti pozícióját.

“Jól sikerült a rajt, szépen elhúztam középen mindenki mellett” – emlékezett Schumacher. “Nem lökött meg senki, az alkatrészek is a helyükön maradtak, minden összejött.” Schumacher még a Red Bullok mellett is elment, de később mindketten visszaelőzték.

“Ennél jobban nem is mehetett volna, bár Hamilton alkatrészeit ki kellett kerülnöm, emiatt Vettel visszaelőzött. Webber ellen nem volt igazán esélyem, a védekezésem sem volt tökéletes, már akkor eldőlt minden, amikor a Prabolica-kanyarból rosszul jöttem ki. Innentől tiszta verseny volt, igazából egyhangú.”

Nico Rosberg a verseny nagy részében negyedik volt, de Sebastian Vettel késői kiállása miatt végül meg kellett elégednie az ötödik hellyel. “Rendben volt a rajt, utána remekül sikerült az első két kanyar is” – mondta Rosberg. “Megelőztem mindkét Red Bullt, majd Hamiltonnak is gondjai akadtak, de így is nehéz futamon vagyok túl.”

“Minden egyes körben a határon kellett autóznom, a verseny elején Kubica gyorsabb volt, mint én. Vettellel kapcsolatban tudtuk, hogy szoros lesz, részben az én hibám, hogy elém került: az egyik féktávon túl kemény voltam és időt veszítettem. Ismert hibája az autónak, hogy túl érzékeny, óvatosabbnak kellett volna lennem. Az elfékezésig előtte voltam, utána már csak mögötte, mindent összevetve ez az eredmény volt ma a maximum.”