Bár az egykori toyotás, Timo Glock többször is utalt már arra, hogy egy idény után elhagyhatja a nem túl fejlődőképes Vigint – a Renault-nál találhatna helyet például -, a csapatfőnök, John Booth hangsúlyozza, hogy mind a németet, mind csapattársát, a brazil Lucas di Grassit szeretnék megtartani a következő idényre is.

“Timo biztosan itt lesz velünk, mindkét oldalról erős a szerződése, és amúgy is elégedettek vagyunk a dolgok menetével. Timo 100 százalék” – mondta a főnök az Autosportnak. “Opciónk van Lucasnál, ami szintén jónak tűnik, ideális esetben tehát megtartjuk a pilótáinkat a jövő évre” – tette hozzá.

Az elmúlt hetekben a Renault második számú tartalékosát, a GP2-es DAMS-nál versenyző belga Jerome D’Ambrosiót is hírbe hozták a Virginnel, de Booth hangsúlyozta, hogy a pilóta náluk is mindössze alkalmi tartalékosként bukkant fel: “Én is hallottam már pletykákat, de hát ilyenkor van itt a pletykák ideje. Jerome csak besegített, amióta Andy Soucek (F2-bajnok) elhagyott minket. Csak beugróként segít, mert rendelkezik szuperlicensszel.”

A Virginhez kapcsolódó hír, hogy a csapat hamarosan ifjú tehetségnek ad tesztlehetőséget: az F1-es csapat mögött is álló Manor ugyanis F1-es tesztet ajánlott az alacsonyabb kategóriákban legjobban teljesítő pilótájának.

A jutalmat a GP3-ban versenyző 17 éves indonéz, Rio Haryanto kapja majd, aki tavaly fölényesen nyerte a Formula BMW Pacific sorozatot, idén pedig futamot nyert a GP3-ban is.